WAT IS CADZILLA?

Cadzilla is een door ECMPartners ontwikkelde tool voor het opslaan en beheren van Autocad DWG bestanden en XREF’s in FileNet P8. Het levert de benodigde functionaliteit om DWG bestanden in FileNet P8 te lokaliseren (zoekfunctie), toe te voegen, in- en uit te checken, en te downloaden. Bij het publiceren van een tekening worden de DWG bestanden en XREF’s getransformeerd naar een separaat DXF bestand. 

 

VOOR WIE IS CADZILLA?

Cadzilla is uitermate geschikt voor project-gedreven organisaties die het IBM FileNet P8 framework bedrijfsbreed inzetten voor het beheer van hun content en een oplossing zoeken voor hun Autocad bestanden en XREF’s. Dit zijn over het algemeen Architectenbureaus, Bouw- en Ingenieursbedrijven, Nutsbedrijven, Overheden en Zelfstandige bestuursorganen, de Proces Industrie en Logistieke bedrijven.

 

WAAROM CADZILLA?

Om de zaken in het juiste perspectief te zetten: de voordelen die inzet van Cadzilla brengt zijn een combinatie van inzet van een professionele Cad omgeving, FileNet P8 en Cadzilla. Cadzilla voorziet in de aanvulling van gewenste functionaliteiten die ontbreken in FileNet P8.

Op dit moment is Cadzilla ontwikkeld voor AutoCAD 2012 en lager en FileNet P8 4.5 en hoger. Inzet van Cadzilla bij andere Cad- en/of DMS omgevingen dienen nader te worden onderzocht.

DE VOORDELEN VAN CADZILLA!

 

 • Consistent en efficiënt projectdossierbeheer: 

  alle projectinformatie inclusief Autocad bestanden in dezelfde repository, in hetzelfde projectdossier

 • Gecontroleerd versie beheer: 

  altijd de laatste revisie van een tekening altijd voor alle doelgroepen beschikbaar

 • Ondersteunt de samenwerking in het project: 

  alle projectdocumenten worden vanuit één content management systeem gedeeld

 • Beveiliging: 

  Cadzilla regelt dat de tekeningen alleen door tekenaars bewerkt (en dus gewijzigd) kunnen worden. Voor de overige doelgroepen zijn de tekeningen read only

 • Total Cost of Ownership: 

  één content management platform voor alle content, waaronder ook Autocad documenten en XREF’s. Inzet van Cadzilla in combinatie met FileNet P8 brengt een significant lagere TCO in vergelijking met een separate inzet van een dedicated Document Management Systeem ten behoeve van Cad tekeningen. Naast hogere kosten wordt ook het generiek gebruik van alle content voor alle gebruikers beperkt in het geval dat een dedicated DMS voor de Cad omgeving.